Opplevesler

Golf
Ogna Golfklubb ligger 1km fra Campingplassen mot Ogna/Egersund. Banen er flott plassert med god livd fra vinden og et landskap som lager en kjempeflott ramme rundt banen. Banen har 9 hull+ en treningsbane med 6 hull. Ogna Golfklubb er medlem i NGF klubb nr.189. les mer her.

Tur
Ogna Camping er et godt utgangspunkt for kortere eller lengre utflukter både til fots, med sykkel, tog eller bil. Her anbefales blant annet kongeveien, prekestolen, steinkjerringa, høg- jæren, lysefjorden og ryggesteinen.

 • Kongeveiener en 10 km lang tursti langs havet fra Kvassheim til Hå gamle Prestegard. Stien følger delvis den gamle rideveien over Jæren. Den er godt merket og er delt inn i etapper.Lengde:
  Husvegg – Grødalandstunet 4,9 km
  Grødalandstunet – Obrestad havn 2,5 km
  Obrestad havn – Hå gamle prestegard – Nærland 2,8 km.Parkering: Varhaug gamle kirkegård, Grødalandstunet, Hå gamle prestegard.
 • Synesvarden og Steinkjerringa, eller Mor Norge som den egentlig heter, er en skulptur som ligger i landskapsvernområdet 3 km sørvest for Synesvarden. Skulpturen ble i 1898-99 hogget av Sigurd Sørendsen med Kunstnernavnet S. Neandros. Emelankton Aadnesen fra Nærbø gikk sammen med ungdom på Nærbø og Varhaug for å kjøpe Steinkjerringa. Dette var i 1925, og i 1927 var den på plass i Aniksdalsheia.Det er tilrettelagt med merkete stier og parkeringsplasser.Lengde:
  Holmavatn – Synesvarden – Steinkjerringa – Holmavatn 8 km.
  Vandavatn – Synesvarden – Steinkjerringa – Vandavatn – 12 km.
  Korphaugane – Steinkjerringa 5 km.Parkering ved Holmavatn. Fra Fv 133 mellom Brusand og Kartavoll, Topdalsveien.
  Info tatt fra Region Stavanger.

Ellers er det fine turområder oppover Høg-Jæren med en fantastisk panoramautsikt. En tur langs strendene eller en liten fjelltur. Det finnes mange severdige krigsminnesmerker. Det går flotte turløyper til flere av disse.

Jær-strendene
Ikke mange steder i Norge har så fine sand-strender som Jæren. Jæren har de lengste strendene i landet. De mest populære strendene er solastranden, Borestranden, Orrestranden, hellestø (spesielt for hundeeiere) vigdelstranden og Vistestranden.

Fiske
Laksefiske i Figgjo-elven og sjøfiske fra moloene i båthavnen på Sele og reve er også populært.
Figgjoelva plasserte seg som nr. 2 blant lakselvene i Rogaland i 2000 med 10,6 tonn laks og 677 kilo sjøørret.
Les mer om fiskekort og fiske her.

Helgåleiren
Helgåleiren har flotte fasiliteter som kan brukes til alt fra festivaler og bryllup til kurs, konferanser og bedrifts arrangement. Les mer her.

Turist i Rogaland
Andre turist attraksjoner i nærheten er Kongeparken, Prekestolen, Lysefjorden, Ruggesteinen og fabrikkutsalgene til Figgjo Fajanse og Høyang Polaris.