Turist i Rogaland

Opplevelser

Ogna Camping er et utganspunkt for både korte og lange utflukter, enten det er bytur, fjelltur eller en tur på stranden. Eller kanskje alt på èn dag? Rogaland byr på det meste!

Stavanger, Norway - July 22, 2021: Tourists on historical street in Stavanger old town with multicolor wooden houses.

Jærstrendene

Ikke mange steder i Norge har så fine sandstrender som Jæren.

Strandområdet strekker seg fra Sirevåg i Sør og helt til Tungenes nord for Stavanger. Kystlinjen er på 70 km og har hele 25 km med sandstrender. Det finnes også flotte strekk med svaberg og de karakteristiske rullesteinstrendene.

I tillegg til "våre" strender, Ogna og Brusanden, er de mest populære strendene er Solastranden, Borestranden, Orrestranden, Hellestø, Vigdelstranden og Vistestranden.

Opplev det skiftene været og det spesielle lyset. Like vakkert på sommeren som på vinteren.

Byferie

Nord for campingen ligger Stavanger og Sandnes som byr på shopping, spennende museer, uteliv og noen av de beste restaurantene i landet.

Sørover ligger trehusbyen Egersund, som også har en velkjent juleby i desember. Du finner også nisjebutikker, restauranter og cafeer i den lille havnebyen.

Kongeparken

Kongeparken i Ålgård er en av landet mest populære fornøyelsesparker og den største fornøyelsesparken på Vestlandet.

Turer

Ogna Camping er et knutepunkt for både korte og lange utflukter til fots, med sykkel, tog eller bil. Vi kan anbefale Jærstrendene, Kongeveien, Preikestolen, Steinkjerringa, Høg-jæren, Lysefjorden og Ryggesteinen. Det fine turområder oppover Høg-Jæren med en fantastisk panoramautsikt. En tur langs strendene eller en liten fjelltur. Det finnes mange severdige krigsminnesmerker. Det går flotte turløyper til flere av disse.

Kongeveien

Kongeveien er en 10 km lang tursti langs havet fra Kvassheim til Hå Gamle Prestegard, et mål som er verdt turen i seg selv. Stien er godt merket og er delt inn i etapper.

Lysefjorden

Spektakulære Lysefjorden bør oppleves både fra sjøen og fjellet med sine verdenskjente landemerker som Preikestolen og Kjerag.

Trollpikken

Denne fjellformasjonen med det litt spesielle navnet og utseende ble en verdensnyhet etter at noen kappet den av i 2017. Trollpikken ble så gjenreist til stor begeistring for både turgåere og folk med som er glade i ordspill.

Synesvarden og Steinkjerringa

Synesvarden og Steinkjerringa, eller Mor Norge som den egentlig heter, er en skulptur som ligger i landskapsvernområdet 3 km sørvest for Synesvarden. Skulpturen ble i 1898-99 hogget av Sigurd Sørendsen under kunstnernavnet S. Neandros. Det er tilrettelagt med merkete stier og parkeringsplasser.

Golf

Ogna Golfklubb ligger 1 km fra Campingplassen mot Ogna/Egersund. Banen er flott plassert med god livd fra vinden og et landskap som lager en kjempeflott ramme rundt banen. Banen har 9 hull+ en treningsbane med 6 hull. Ogna Golfklubb er medlem i NGF klubb nr.189. Les mer om Ogna Golfklubb her.

Surfing

Jæren er kjent for å ha noen av landets beste surfeplasser og tiltrekker seg alle typer surfere, enten det foretrekker kite, vind- eller bølgesurfing.

Surfschool

Er du interresert å lære å surfe eller trenger tips om hvor det er best forhold  anbefaler vi Surfschool.

Fiske

Fiske er alltid en populær aktivitet, enten en liker å fiske i havet eller elv. I sesongen er det gode forhold for laksefiske i Ogna elven og Figgjo-elven. Fiske med stang fra fra de nærliggende svabergene, moloene i båthavnen på Sele og reve er også populært.

Les om laksefikse i Ogna elven.
Les mer om laksefiske i Figgjoleven/Sele.

Grønefed kulturtun

I flere år har Grønefed kulturtun på Ogna vært møteplassen for små og store arrangementer.

Les mer om Grønefed kulturtun 

Pauserommet

Pauserommet på Sirevåg er en hyggelig kafe og butikk på jernbanen. Lokalisert på Jernbanen på Sirevåg er det, som de sier det så fint selv "Stedet for å ta seg en pause i «hverdagen»"  Servering av mat og drikke, kulturarrangement og butikk med utvalg av diverse varer.